GreenCalls is een platform in ontwikkeling voor het stimuleren van het gebruik van industriële hennep producten. Wij zijn daarvoor continu op zoek naar leveranciers van hennepproducten (meld je hier aan). De reden van dit initiatief is dat wij er gaandeweg van overtuigd zijn geraakt dat onze planeet een stuk gezonder wordt als zowel de consument als het bedrijfsleven ervan bewust zou worden dat door het vervangen van traditionele grondstoffen door industriële hennep, een enorme impact zal hebben op zowel onze gezondheid als die van de aarde.

Het verbouwen van hennep is dé oplossing voor de stikstofproblematiek, houtkap in regenwouden, hongersnood, watervervuiling, zwerfafval, diverse fysieke en mentale problemen etc. en zal daarmee uiteindelijk een immense positieve invloed hebben op uiteenlopende wereldproblemen.

Industriële hennep (Cannabis Sativa L.) is de meest onbekende én meest veelzijdige grondstof ter aarde. Het kan ingezet worden als basis voor de bouw, in de kleding-, verpakking-, plastic-, papierindustrie, maar ook dienen als brandstof, voedsel en voedingssupplement. Het geeft de langste, sterkste en meest duurzame vezel die we kennen. Hennep was het eerste gewas dat de mens ooit verbouwde. Deze volledig legale plant dient in ere hersteld te worden en ontdaan te worden van het imago dat deze psycho-actief zou zijn; het is slechts het brave, voedzame zusje van de wietplant en geeft absoluut geen mogelijkheden tot high worden. Om hierin een omslag te kunnen bewerkstelligen, is het noodzakelijk dat de burger én bedrijfsleven worden geïnformeerd over de mogelijke toepassingen en de voordelen van dit wonder der natuur!

Hennep opent de weg naar een nieuw bewustzijn

Onze mening is dat met de inzet van industriële hennep in plaats van conventionele grondstoffen een omdenken te realiseren is wat uiteindelijk zal leiden tot een daadwerkelijke verduurzaming van de maatschappij. Industriële hennep kan namelijk de redding zijn van het regenwoud, met haar verantwoordelijk taak in CO2 opname, én kan de aanwas van de plastic eilanden stoppen. Het gebruik van deze plant als voedingssupplement zal een positieve invloed hebben op de kwaliteit van ons drinkwater vanwege de verminderde hoeveelheid medicijnresten die hierin achterblijven. Hennep zal daarnaast zorgen voor een grote impact op de arbeidsmarkt vanwege de vele mogelijkheden en het enorme aantal toepassingen die het biedt

‘HEMP = JOBS’ is een mooie Amerikaanse uitspraak die dit feit onderstreept.

GreenCalls heeft zich als doel gesteld de opgedane kennis over de toepassingen van industriële hennep via deze site onder de aandacht te brengen bij de consument, scholen en bedrijfsleven. Dit doen we onder andere door het geven van lezingen en leuke en leerzame workshops over het maken van heilzame olie en balsem tot het maken van (vegan) voeding van hennep.

GreenCalls… for a world changing mindset