Hebben huizen van hennep de toekomst?

Woningen van hennep, hoewel nog niet veel in het nieuws, is het nieuwste van groen bouwen en wonen. Hennep, één van de sterkste en meest duurzame vezels op de planeet, wordt gebruikt voor funderingen, muren, daken, isolatie, gordijnen en installaties.

Lees hier meer over ons tiny house project.

Hempcrete is een bioproduct gemaakt van hennepvezels en kalk, en is sterker, lichter en flexibeler dan beton. Het wordt gebruikt voor funderingen en wandstructuren en is een koolstofnegatieve vervanging voor traditioneel beton.

“Gebouwen zijn goed voor 38 procent van de CO2-uitstoot in de VS, volgens de US Green Building Council en de vraag naar klimaatneutraal en / of zero footprint gebouwen is nog nooit zo hoog geweest”. (Bron: Inhabitat.com)
Hennepplaat is een bouwplaat dat gemaakt is van hennepvezels. Het kan gebruikt worden voor muren, kasten, deuren, rekken, meubels en vloeren. Hennep isolatie komt in vele vormen, matten en rollen, gesponnen en licht compacte hennepvezels isolatie en Hempcrete. Hennep dakpannen kunnen in verschillende vormen en maten zijn.

In alle bovengenoemde toepassingen is hennep de ideale keuze omdat het:
*waterbestendig is
*resistent is tegen insecten
*schimmelwerend is
*onaantrekkelijk voor knaagdieren

Bouw hennephuis te Ede

In sommige toepassingen zijn de producten brandwerend en in alle toepassingen is hennep een uitstekende isolator en helpt natuurlijk om de lucht in de woning schoon te houden.
En als je vraagt waarom hennep huizen koolstofnegatief zijn? Wel het telen en oogsten van de hennepplanten sluit een grotere hoeveelheid koolstofdioxide in (reinigen van de lucht en milieu) dan het kalkbindmiddel dat gebruikt wordt bij de productie Hempcrete.

Hennepteelt en het bouwen van meer hennep constructies zou waardevol zijn, zowel economisch als ecologisch.

Bron / origineel: www.wakingtimes.com
Wil je het hennephuis in Ede bezoeken, neem dan gerust contact met ons op. De voortgang van de bouw is te volgen op grijzemassa.blogspot.nl