Programma voor agrariërs

TOEKOMST VOOR HENNEPBOEREN

Voor agrariërs die willen investeren in hun toekomst en die net als wij een groot groen hart hebben, hebben wij 2 mogelijkheden om mee te doen aan ons partnership programma.

De vraag naar industriële hennep zal de komende jaren steeds groter worden doordat de fossiele grondstoffen langzamerhand op gaan raken waardoor de prijs daarvan zal stijgen. Je ziet nu al de discussie oplaaien over huishoudens die van het gas af moeten en daarnaast de enorme vraag naar meer woningen voor de komende jaren.

Huizenbouw

Er moeten in 2030 een miljoen extra huizen gebouwd zijn. De voorwaarde is dat deze klimaatneutraal gebouwd worden… Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat dit een hele zware klus gaat worden. De bouwsector blijkt namelijk verantwoordelijk te zijn voor bijna 40% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Industriële hennep kan een flinke steen bijdragen aan de oplossing daarvoor; een veld hennep neemt namelijk 4x meer CO2 op dan een bos van dezelfde oppervlakte. Daarnaast neemt een huis van hennep tot 10 jaar na de bouw nog CO2 op… ja, je leest het goed! ☺ 

Foto ter illustratie: tinyhouselife.nl

Wonen op de boer

Die miljoen woningen staan er uiteraard niet van de één op de andere dag. Intussen is er een grote woningnood. Wij zijn daarom in gesprek met projectbouwers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van tiny houses van hennep. Dit zijn kleine verplaatsbare goed geïsoleerde woningen die kunnen worden voorzien van alle gemakken. Juist voor het verhuren van tiny houses zijn er wettelijk gezien hele goede mogelijkheden. Voor agrariërs die op hun erf plek hebben is dit dus een uitstekende belegging. Door de steeds grote vraag naar kamperen en wonen op de boer zal dit voor veel mensen een perfecte oplossing zijn, want:

  • Veel starters hebben geen geld voor extreem hoge huurprijzen of het aanvragen van een hypotheek.
  • Het is een oplossing voor mensen die een time-out willen in hun relatie en (tijdelijk) onderdak zoeken. Veel recreatieparken zitten vol door deze steeds duidelijkere tendens.
  • Mensen die thuis door omstandigheden niet rustig kunnen werken of studeren hebben een flexplek waar ze ook ’s nachts kunnen verblijven.                                                                                                                                                      

Foto ter illustratie: tinyhouselife.nl

Agrariërs hebben de toekomst

De huidige crisis heeft een enorme impact op de landbouw en veeteelt. Daarnaast is er een toenemende en blijvende verandering in het eetpatroon van de consument te verwachten. Steeds meer mensen besluiten om één of meerdere dagen in de week geen vlees te eten en daarnaast beleeft een veganistische levensstijl een sterke opmars. Het beleid rond mestkalveren wijzigt drastisch en grote concerns als Unilever en Nestlé hebben aangegeven afschaffing van gekooide kippen te willen. Dit heeft bij elkaar uiteraard enorme consequenties voor de landbouw en veeteelt.

Deze situatie hangt samen met een bewustzijnsverandering en daarmee andere behoeften dus nieuwe kansen. Juist daarom zijn we ervan overtuigd dat industriële hennep de toekomst heeft. Maar om in de steeds groter wordende behoefte te voorzien is er grond nodig. Heel veel grond. En die wordt schaars, er zal steeds meer vraag naar komen. Vandaar onze overtuiging dat agrariërs met lef een mooie toekomst tegemoet gaan!

Industriële hennep heeft de eigenschap grond te zuiveren, dit heet met een mooi woord; fytoremediatie. Het zal dus de ooit gebruikte pesticiden uit landbouwgrond halen en opslaan; dit kan een voor- en een nadeel zijn. Op sterk vervuilde grond kan de hennep niet voor consumptie (zaden en olie) gebruikt worden, maar wel heel goed voor industriële toepassingen zoals de bouw! De landbouwgrond wordt gezuiverd van ooit enorme hoeveelheden gebruikte bestrijdingsmiddelen en er kunnen weer gezonde gewassen op geteeld worden. Industriële hennep kan jaar na jaar op dezelfde grond verbouwd worden in tegenstelling tot andere landbouwgewassen. En het bijkomende voordeel is; hennep is het gewas met de hoogste Co2 opname per hectare dat geen insecticiden en kunstmest nodig heeft. Het kan in optimale omstandigheden zelfs 3x per jaar geoogst worden!

Wij staan in contact met een bedrijf dat een coöperatie vormt met hennep boeren. Zij geven voorlichting aan boeren die hun bedrijf zien teruglopen en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Van de manier van zaaien tot het simpele ombouwen van een maïs combine naar een vezelhennep oogstmachine, zij hebben alle kennis in huis.

Voor meer informatie over de teelt en opbrengst van verbouwen van vezelhennep klik hier, let wel; door de sterk toenemende vraag in de toekomst zal de informatie in deze link mogelijk snel achterhaald zijn.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe ontwikkelingen.

Reasons Why

Plastic

Wist je dat hennepplastic afbreekbaar is en verwerkt wordt in deurpanelen van BMW, Mercedes en Bugatti?
lees meer

Gezondheid

Wist je dat mensen in China, Australië en Europa in tijden van hongersnood en droogte overleefden op hennepzaad?
Lees meer

Mobiliteit

Wist je dat Henry Ford’s eerste auto van hennep werd gemaakt en de carrosserie 10x sterker is dan staal?
Lees meer

Nieuwste blogs