Hennepzaad staat al eeuwen bekend staat om de medicinale werking en er zijn verwijzingen dat dit teruggevoerd kan worden tot in het stenen tijdperk.

Hennepzaadolie

Uiteraard willen wij jou ook kennis laten maken met de veelzijdigheid van hennepzaadolie in schoonheidsproducten. En hebben wij besloten ons assortiment aan te gaan vullen met cosmetische producten op basis van hennepzaadolie.

Hennepzaadolie staat bekend om de hoge mate van hydratatie naast dat het de huid voedt, beschermt, regenereert, verjongt en een mooi zachte uitstraling geeft.

Vanwege de grote mate van actieve ingrediënten die in gebalanceerde verhouding in hennepolie aanwezig zijn, zorgt de olie naast veelzijdig voeding ook voor een voedende cosmetische olie. De werkzame stoffen in deze producten werken transdermaal, dit houdt in dat ze door de huid in je bloedbaan terecht komen waardoor ze in het lichaam hun weldadige werk kunnen doen.
De producten ondersteunen de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en vergrendelt het vocht. Het ontstekingsremmende effect maakt het ook geschikt voor de verzorging van een ontstoken en beschadigde huid. Hennepolie heeft huid regenererende, antioxiderende en cel regenererende eigenschappen en is daarom ideaal voor een rijpe of droge huid. Het absorbeert snel en geeft de huid een zeer soepele en zachte touch.

Als de cosmetische olie verkeerd is gekozen, kan dit een geblokkeerd kanaal veroorzaken. Gelukkig hebben niet alle olieachtige producten de mogelijkheid om poriën te verstoppen. Hennepzaadolie een lage comedogene index (0)* waardoor de producten ervan vrij droog en niet-vettig is. De huid voelt strakker en steviger aan en geeft diepe hydratatie en bescherming zonder de poriën te verstoppen.

*een comedogene index van 0 – geeft aan dat het olieproduct tot de niet-comedogene varianten behoort en de poriën niet kan verstoppen, tegendeel, ze worden gebruikt als effectieve middelen voor hun reiniging. Hennepzaadolie wordt gekenmerkt door een dermate lage graad van comedogeniciteit, waardoor ze onbezorgd kunnen worden aangebracht, zelfs op de huidgebieden die door acné worden aangetast.

Cosmetische eigenschappen:
– celregeneratie en celactiverend
– absorbeert snel
– krachtige antioxidant
– ontstekingsremmend (bij bijv. acne)
– ideaal voor een rijp en droge huid
– hygroscopisch
– barrière-bevorderend 

Massage producten

In onze webshop zullen ook verschillende massage-olie te verkrijgen zijn met diverse etherische olie die hun eigen therapeutische werking hebben. Daarnaast zijn zullen er kaarsen verkrijgbaar zijn op basis van hennepzaad olie (geen paraffine of petroleum bestanddelen) die gebruikt kunnen worden bij lichaamsmassage. Omdat het smeltpunt relatief laag is kan de gesmolten was direct op de huid worden gegoten zonder brandwonden te veroorzaken. Na het aanbrengen van de wax blijft de huid lang gehydrateerd, glad en zijdezacht en laten de geuren van de erin verwerkte essentiële oliesoorten een zeer aangenaam aroma achter.

Producten op basis van hennepzaadolie worden gekenmerkt door een therapeutisch effect en stellen in staat te zorgen voor vette of probleemhuid.