MILIEUVRIENDELIJKE BRANDSTOFFEN

Hennep kent twee soorten biobrandstof.

1. Hennep biodiesel -gemaakt van de olie van hennep zaad.
2. Hennep ethanol/methanol -gemaakt van gefermenteerde stengels.

In deze tijden van de olie-oorlogen, klimaatverandering en olie rampen is het belangrijker dan ooit om duurzame alternatieven zoals hennep ethanol te promoten. Hennep blijkt de meest kosten-efficiënte en waardevolle van alle brandstof gewassen te zijn die we op grote schaal in de wereld kunnen maken.

De reden voor het verbod op hennep kan zijn geweest dat de olieproductie wordt bedreigd door een concurrerende energiebron, die met name geen aanpassingen aan uw auto vereist!

Wat is hennep biodiesel?

Hennep biodiesel is de naam voor een verscheidenheid van brandstoffen op basis van esters gemaakt van hennep olie. Het concept van het gebruik van plantaardige olie als een motor brandstof dateert uit 1895 toen Dr. Rudolf Diesel de eerste dieselmotor ontwikkelde op plantaardige olie. Diesel toonde zijn motor op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1900 met behulp van pinda olie als brandstof. Hennep biodiesel wordt geproduceerd middels het persen van de hennepzaden.

Hennep biodiesel kan worden gemaakt van duurzame teelt van oliehoudende gewassen, zoals hennep. Het zou het antwoord kunnen zijn op onze roep om hernieuwbare energiebronnen.

Waarom hennep biodiesel?

  • Biodiesel is de enige alternatieve brandstof waar iedere conventionele, ongewijzigde dieselmotor op kan lopen.
  • Het levert 1700 liter per 1000 m2 op.
  • Het kan overal worden opgeslagen waar aardolie-diesel brandstof wordt opgeslagen. Biodiesel is veilig te hanteren, ook in transport want het is biologisch afbreekbaar, 10 keer minder giftig dan keukenzout en heeft een hoog vlampunt van ongeveer 150 graden Celsius in vergelijking met aardolie diesel, die een vlampunt heeft van 50 graden Celsius.
  • Biodiesel kan worden gemaakt van de lokaal geproduceerde, duurzame teelt van oliehoudende gewassen, zoals hennep.
  • Biodiesel bevat geen zwavel.
  • Het gebruik van biodiesel kan de levensduur van dieselmotoren verlengen omdat het meer doet dan smeerolie aardolie diesel, terwijl het brandstofverbruik, zelfontbranding, vermogen, motorkoppel relatief weinig worden beïnvloed door biodiesel.
  • Het Congressional Budget Office, Ministerie van Defensie, Amerikaanse ministerie van Landbouw, en anderen hebben bepaald dat biodiesel de alternatieve brandstof optie is met de laagste kosten die vervolgens aan de vereisten voldoet.