CBD OLIE MAKEN

Benodigheden:

100 gr hennepblad

1 liter hennepzaadolie

Weckpot

Kaasdoek/zeefzakje

Kom

Maatbeker

Pipetflesjes

Latex handschoen (optioneel)

Bereiding:

Voeg het hennepblad en de hennepzaadolie samen in de weckpot. Roer de inhoud om met een houten (pol)lepel. Sluit het deksel en schud het mengsel zodat de olie en het blad goed met elkaar vermengd zijn. Zet de pot op een zo licht en warm mogelijke plek, bijvoorbeeld in de vensterbank (niet té heet). Schud de pot een maand lang elke dag even. Dit mag langer voor een eventueel beter resultaat.

Na de bereidingsperiode ga je als volgt te werk; zet de pipetflesjes en de maatbeker klaar. Zet een kom in de gootsteen en leg het kaasdoek erin of leg het zeefzakje erin klaar. Trek de latex handschoenen aan. Giet de inhoud van de weckpot in de kaasdoek of zeefzakje in de kom. Breng de vier punten van het kaasdoek bij elkaar en draai het doek of wring het zeefzakje uit zodat de olie in de kom terecht komt. Draai en knijp de olie uit de bal hennepblad die is ontstaan. Je kan dit ook in gedeelten doen als het volume van het blad te groot is. Let wel; elke druppel is er 1 dus blijf vooral persen en knijpen zodat er 600-700 ml over blijft van de liter olie (je kan overigens het kaasdoek/zeefzakje ook een nacht boven de kom hangen om uit te lekken). Gooi het uitgeknepen/uitgelekte blad weg. Giet je olie een maatbekertje met schenktuit en giet het daarna over in de pipetflesjes. Klaar ben je!

Let er altijd op dat je materialen vochtvrij zijn. Je flesjes kan je in de koelkast of vriezer bewaren mits vochtvrij, bijvoorbeeld in een zipzakje. Was de kaasdoek/zeefzakje uit met een sopje met soda voor een volgend gebruik (gebruik liever geen chemische middelen).

Bij vragen mail naar: info@greencalls.nl. Heel veel succes en plezier gewenst!

Met bewuste groet,

Regina Breeschoten