ONTWERP JE EIGEN KLEINE HUISJE

Het is volop in het nieuws: er is een nijpend woningtekort in Nederland. Op dit moment is er een behoefte aan zo’n 330.000 woningen. Per jaar worden ongeveer 71.000 huizen gebouwd en het plan is om dit te verhogen naar 100.000 huizen. De grootste 24 branche- en belangenverenigingen hebben een akkoord bereikt om in 2030 één miljoen huizen te hebben gerealiseerd en het streven is om deze energieneutraal te bouwen.

Intussen zijn en zullen er problemen ontstaan bij mensen die dringend op zoek zijn naar een woning. Door verandering van baan, studie, samenwonen, jongeren die uit huis willen, relatiebreuk etc. zal het meer en meer dringen worden op de woningmarkt. Recreatieparken en campings zitten overvol met mensen die al of niet tijdelijk woonruimte nodig hebben.

Binnenkort starten we met het een project om tiny houses aan te bieden waarin industriële hennep verwerkt is. Middels een configurator is het mogelijk om je eigen kleine huisje te ontwerpen gebaseerd op jouw wensen. Van 1 of 2 persoons slaapkamer, on of off grid, zonnepanelen tot positie van kozijnen; met een paar muisklikken stel je jouw eigen droomhuisje samen. Jouw creatie wordt vervolgens naar onze projectbouwers gestuurd die er een DIY bouwpakket van maken. Het in elkaar zetten kan je zelf doen maar wij zullen hier ook een service voor gaan aanbieden voor mensen dat liever laten doen.

Vervolgens kan jij aangeven waar je je huisje geplaatst wilt hebben. Dit kan op een eigen kavel of bijvoorbeeld bij iemand die ruimte voor plaatsing heeft. Wij denken daarbij aan agrariërs die zich bij ons kunnen aanmelden en die een plekje verhuren op hun erf maar ook het zelf laten bouwen van één of meerdere huisjes voor verhuur is mogelijk. Verhuren is de meest optimale situatie; veel gemeenten zijn namelijk nog nauwelijks ingericht op deze manier van wonen. Voor het installeren van een gekochte tiny house op gemeentegrond gelden er veel en hele andere regels terwijl die er voor verhuur (op eigen grond) nauwelijks zijn. 

Op deze manier worden gemeenten echter gedwongen na te denken over meer mogelijkheden voor deze aan populariteit winnende woonvorm. Niet ondenkbaar is dat deze tiny houses voorlopig wellicht als tussenoplossing gaan dienen in de  periode dat er 1 miljoen woningen gerealiseerd worden. En wie weet… bevalt het wonen/werken op de boer wel zó goed dat je alleen nog naar de stad gaat om te socializen!

Binnenkort beginnen de eerste gesprekken waarna de configurator door ons IT team gebouwd zal worden. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.