Gratis verzending boven € 99,- excl. BTW (Alleen NL)

Hennep kleding

HENNEP ALS BASIS MATERIAAL

Vanwege de uitstekende eigenschappen zoals duurzaamheid van de hennep kleding en ademende eigenschappen is hennep een geweldig basismateriaal voor kleding. Hennep is in de geschiedenis van de mensheid al eeuwenlang gebruikt voor de productie van touw, zeil, kleding, isolatie, papier, brandstof etc.

Hennep kan bijna overal ter wereld gekweekt worden zonder het gebruik van kunstmest, pesticiden en herbiciden. Het is ook de enige plant ter wereld waarvan bekend is dat het de bodemkwaliteit kan verbeteren (fytoremediatie).

In de jaren ’30 van deze eeuw kwamen de eerste synthetische stoffen zoals nylon op de markt en zijn alle mogelijkheden aangepakt om hennep van het wereldbeeld te laten verdwijnen. Waarom? Hennep is een plant, hierop kun je geen patent aanvragen, maar op materialen zoals nylon wel.

Wij willen hierin graag verandering aanbrengen, lees hier over de mogelijkheden van  het eenvoudig zelf ontwerpen van jouw eigen hennep fashion item! 

Hennep vs. katoen

Voor dezelfde hoeveelheid grondstof is er 4x minder oppervlakte nodig voor het verbouwen van hennep dan voor katoen. In tegenstelling tot hennep is de teeltwijze van katoen zeer destructief voor het milieu en de mens. Katoen neemt wereldwijd circa 2% van het landbouwoppervlak in beslag maar, is wel verantwoordelijk voor het gebruik van circa 20% van alle landbouwgif. Na het oogsten van katoen wordt dit gebleekt met chloor, geverfd met zware metalen, zacht gemaakt met weekmakers, opnieuw veilig gemaakt met brandvertragers, enzovoorts. Een “100%” katoenen T-shirt bestaat voor tweederde deel uit katoen en een derde deel uit chemicaliën die zijn toegevoegd.

Kleding op basis van hennep heeft enkele bijzonder eigenschappen:
* Luchtdoorlatend. Deze ademende eigenschappen zorgen ervoor dat je lichaamswarmte beter wordt gereguleerd. Je voelt je dus comfortabeler;
* Bevat geen gevaarlijke chemicaliën waaraan je kunt worden blootgesteld;
* Zeer slijtvast, katoen aan de andere kant is zeer zacht;
* Vochtdoorlatend maar heeft ook een zeer groot vochtabsorberend vermogen;
* Beschermt tegen UV-straling van de zon;
* Wordt steeds zachter en comfortabeler naar mate met het meer gebruikt/ draagt;
* 100% recyclebaar;
* CO2-neutraal. 

Reasons Why

Plastic

Wist je dat hennepplastic afbreekbaar is en verwerkt wordt in deurpanelen van BMW, Mercedes en Bugatti?
lees meer

Gezondheid

Wist je dat mensen in China, Australië en Europa in tijden van hongersnood en droogte overleefden op hennepzaad?
Lees meer

Mobiliteit

Wist je dat Henry Ford’s eerste auto van hennep werd gemaakt en de carrosserie 10x sterker is dan staal?
Lees meer

Nieuwste blogs