ONTWERP JE EIGEN FAVORIETE FASHION ITEM

Je ziet het steeds meer; van het samenstellen van je eigen fiets tot auto.. de configurator voor allerhande custom made producten is in sterke opkomst. En niet zo gek; mensen willen geen grijze muis zijn die in de massa opgaat, ze willen zich anders profileren, willen hun authentieke ‘ik’ laten zien; soms uitbundig en gek, soms juist wat meer gedistingeerd. We hebben allemaal al veel te lang thuisgezeten in ons huis-/joggingpak en snakken naar frisse nieuwe uitdagingen, samen naar feesten en festivals, nieuwe mensen ontmoeten en daar horen natuurlijk kekke outfits bij. Dan wil je uiteraard niet dat een paar meter verderop iemand staat die bij hetzelfde kleding concern geshopt heeft en eruit ziet als je tweelingbroer/-zus! 🙂

Wist je dat er in Nederland jaarlijks ongeveer 145 miljoen kilo kleding bij het restafval wordt gegooid? Dat zijn zo’n 24 kledingstukken per persoon. Je kan je afvragen of dat grotendeels impuls aankopen zijn of dat het vanwege de lage prijs gemakkelijk is om er afstand van te doen en weer iets anders te gaan kopen. Voor deze groep mensen hebben we helaas geen nieuws, of toch juist wel! Dat ligt voornamelijk in de bereidheid tot omdenken in het koopgedrag.

Vroeger werd de oersterke hennepvezel gebruikt voor werkkleding dat jarenlang meeging. Nu is onze wegwerp economie gebaseerd op impulsaankopen en lage prijzen door kinderarbeid en/of productie in lageloonlanden waardoor het geen hartzeer doet om een truitje dat 3 keer gedragen is te verruilen voor een nieuw exemplaar. Willen we een andere, betere wereld waarin we beter voor elkaar zorgen dan begint dat onder andere bij ons bestedingspatroon.

Wij hebben een bedrijf gevonden dat uitsluitend kleding maakt van 100% hennep, dus geen blends met katoen omdat katoen niet echt milieu vriendelijk is vanwege het bleken, het gebruik van pesticiden en de grote hoeveelheid water dat bij de productie gemoeid is. Onze leverancier heeft een eigen atelier in Europa waar met de meeste zorg prachtige handgemaakte trendy jasjes, broeken en pakken gemaakt worden voor zowel hun standaard collectie als op maat gemaakte items. Prachtige pakken en andere kledingstukken met een casual look die voor hennepstof zo kenmerkend is.

Ze werken het liefst met hun knopen van hennep maar wil je andere knopen, contrasterende stiksels, geen of meer zakken of je naam/logo/lijfspreuk gestikt aan de binnen- of buitenkant? Geen probleem, ook de stevige houten hanger die je erbij geleverd krijgt kan je personaliseren. Ze kunnen zelfs je eigen creatie vanaf scratch realiseren; je hoeft slechts de maten van je favoriete kledingstuk via de configurator aan ons door te geven en binnen 2-3 weken wordt jouw  perfect zittende outfit van duurzame hennep bij je afgeleverd. Zonder verzendkosten. Dus wil je eens wat anders dan het klassieke wollen zaken- of mantelpak, of wil je trendy op je eigen bruiloft of die van een ander verschijnen? Kies dan eens voor minder formeel en beweeg je soepel in de nonchalante look van hennepkleding. Doordat de ontwerpen tijdloos en daardoor multi-occasional zijn zal je het ook daarna vaak uit je kast pakken.      

                                       Be smart, and…

                                           ‘Dress to waste less!’

Wij zijn zo enthousiast over deze flamboyante creators dat we van plan zijn in de toekomst onze eigen collectie door hen te laten ontwerpen. Je zal verrast zijn met hoeveel zorg en charme zij hun kleding verpakken als je je pakket opent… en je geeft jezelf een uniek kado dat jarenlang meegaat.

De configurator in de webshop helpt je bij het bepalen van jouw maat. Wil je van  de komende collecties op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.