Gratis verzending boven € 99,- excl. BTW (Alleen NL)

NATURE IS CALLING

Eerste verpakkingsvrije winkel in Groningen

 

opgeweckt-noord-binnen

foto: www.eigenwijsblij.nl

Opgeweckt Noord – Groningen

Sinds 2015 is de verpakkingsvrije supermarkt een feit, de eerste in Nederland. Hopelijk volgen er meer zoals in het buitenland, waar het al langer de trend is. Bekijk deze site eens over deze winkel in het noorden van ons land. Klik op de afbeelding voor een korte video over dit mooie initiatief.

Zero waste shop – België

Eind juni 2014 wordt in Antwerpen de eerste verpakkingsvrije winkel van België geopend. De winkel met de naam “Robuust, the zero waste shop”, is de eerste in België. Het is de bedoeling dat klanten hun eigen verpakkingen meenemen en wie die niet heeft, kan in de winkel linnen zakken, glazen flessen etc. kopen. Er zullen ook voorwerpen te koop zijn waardoor je ecologischer kan leven. Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal, of herbruikbare watjes. Maar ook producten zoals vitaminesupplementen, essentiële olien en gezichtsmaskers kan je in bulk aankopen.

Original Unverpackt – Duitsland

Het is niet de eerste verpakkingsvrije winkel in Europa. In 2006 startte in Londen de winkel Unpackaged. In het Duitse Kiel is sinds februari dit jaar “Original Unverpackt” geopend, een biologische winkel. Sarah Wolf en Milena Glimbovski haalden in één dag hun startkapitaal binnen. Ze ontvingen voor Original Unverpackt ruim 100.000 euro aan investeringen, een regelrechte hit bij crowdfunders dus. In Amerika zijn ze met dit initiatief al een paar stappen verder, daar openen steeds meer verpakkingsvrije winkels hun deuren.

Biocoop – Frankrijk

Ook in Frankrijk en Oostenrijk zijn er al verpakkingsloze winkels. In de zomer van 2014 bezocht ik de Biocoop in Vaison la Romaine, in de Provence Frankrijk. Prachtige winkel met heerlijke producten. Een in 1986 opgerichte supermarktketen met inmiddels al 352 vestigingen levert vanaf het begin al ‘en vrac’ (in bulk). Maar eigenlijk is het idee voor een verpakkingsvrije winkel natuurlijk al heel oud. Het heet: de kruidenier…

Reasons Why

Plastic

Wist je dat hennepplastic afbreekbaar is en verwerkt wordt in deurpanelen van BMW, Mercedes en Bugatti?
lees meer

Gezondheid

Wist je dat mensen in China, Australië en Europa in tijden van hongersnood en droogte overleefden op hennepzaad?
Lees meer

Mobiliteit

Wist je dat Henry Ford’s eerste auto van hennep werd gemaakt en de carrosserie 10x sterker is dan staal?
Lees meer

Nieuwste blogs