Biologisch hennepblad, geoogst van het bovenste gedeelte van de plant. Afkomstig van een vooraanstaande hennepteler die bij de teelt geen gebruik maakt van pesticiden of herbiciden aangezien insecten hennepwerend zijn en hennep onkruid overwoekerd waardoor deze middelen overbodig zijn. Het is een mix van de typen Ferimon, Felina en Fedora vol met werkzame stoffen.

Het hennepblad (mix van fijn en grof) is geschikt voor meerdere doeleinden, onder andere:

* Warme thee: schenk nooit kokend water direct op het blad maar laat het afkoelen tot een temperatuur van rond de 80 graden, zo blijven de vluchtige werkzame stoffen het meest behouden. 

* Hemp latte: zet warme thee op de wijze als hierboven beschreven. Schuim melk op en giet dit bij je thee. Voeg eventueel naar smaak zoetstof bij (bijv. honing/agave siroop). Na veel plantaardige melksoorten te hebben geprobeerd en er geen enkele lekker te vinden heb ik Oatly ontdekt…. echt geweldig! Verkrijgbaar in het koelvak van (nog niet alle) supermarkten. 

* Cold brew iced tea: de nieuwste trend en niet alleen in de zomer! De werkzame vluchtige terpenen worden behouden door de unieke manier van bereiding. Kijk hier het recept en tips.

* Hennep kefir: maak je eigen punch/cocktail als volgt; als basis maak je eerst cold brew iced tea. Vervolgens maak je hiervan waterkefir (zie www.kefir.nl). Voeg hieraan siroop toe, bijvoorbeeld van Karvan Cévitam (bij voorkeur 0% suiker) of van Monin bijv. Carribean Rum of Orange spritz (beide alcoholvrij). Giet het in een leuk (cocktail)glas en leg er een kers/framboos/druif aan een cocktailprikker in en als je hebt een blaadje munt. Bewaar het koel en je hebt een heerlijk verfrissende én gezonde (fris)drank.

*CBD olie: let op: vernieuwde gebruiksaanwijzing op (anders dan onze YouTube video) in verband met nieuwe voorraad hennepblad: giet 1 liter olie in een weckpot van 1,8 liter. Voeg hierbij zoveel hennepblad bij en zorg dat dit onder het olieniveau blijft. Zet het op een warme/zonnige plek, bijv. de vensterbank en schud dagelijks. Na een maand is je olie klaar en kan je het zeven middels een zeepzakje of kaasdoek (zie webshop). Vul vervolgens pipetflesjes of de lege oliefles. Dus zelf olie maken is nu nog gemakkelijker én goedkoper!

* Cannolator: volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere toepassingen, neem dan gerust contact met ons op voor advies.