Biologisch hennepzaad 225 gram gepeld

4.95 incl. BTW

Hennepzaden zijn een perfect alternatief voor vlees of soya.

35% volwaardige eiwitten welke helpen bij de natuurlijke opbouw van spieren en het onderhouden van een gezond beenderenstelsel. Rijk aan essentiële vetzuren omega 3, 6 en 9 welke belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Bron (2%) van zeldzame gamma linoliumzuur (GLA). Dit vetzuur is onmisbaar voor de soepelheid van gewrichten en de hydratatie van de huid. Gebruik het over de sla, strooi het over warme gerechten, meng ze door je smoothie of neem het als tussendoortje.

Wist je dat in 100 gram hennepzaad bijna 3 x meer eiwit zit dan in 100 gram ei? Ideaal dus als plantaardige vervanger van whey sportshakes!

Recept:

225 gram hennepzaad op 1 liter water (meer zaad kan ook als je het romiger wilt). Blenden met 3 dadels en eventueel vanille extract. Ook kan je kaneel toevoegen en klaar ben je!

Je kan je mengsel van zaad en water na het blenden ook zeven, voor een meer vloeibare structuur. Als je de basis voor je hennepmelk klaar hebt kan je ervoor kiezen om (bevroren) fruit mee te blenden, maar ook cacao en/of banaan is heerlijk!