Achtergrond

GreenCalls bestaat meer dan 10 jaar en is gestart met het verstrekken van hennepblad voor het maken van olie. Er werden workshops in het maken van deze olie gegeven en ik kwam steeds vaker in contact met (ernstig) zieke mensen. Door de positieve reacties die ik ontving ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de werking van de hennepplant en ben ik ervan overtuigd geraakt dat deze plant zowel de aarde als de mens kan ondersteunen en kan helpen om te helen. Ik leerde en groeide en intussen maken de workshops plaats voor massages.

In 2016 overleed mijn goede vriendin Monique Posthumus (schrijfster van het boek ‘Kanker en Cannabis’) een paar maanden nadat ze van kanker genezen verklaard was.

Tijdens haar ziekteproces heb ik haar veelvuldig gemasseerd met mijn zelfgemaakte olie gebaseerd op hennepzaadolie. Zij gaf aan dat ze erg veel baat had met de enorme ontspanning die de massages haar gaven. Ze drukte me op het hart hier vooral mee door te gaan, sterker nog, ze liet het me haar beloven. En die belofte staat, uiteraard.

Intussen trok, naast de commerciële kant, de menselijke kant van mijn werk steeds meer mijn aandacht. Ik gaf inmiddels massages aan familie en kennissen en kreeg vaak als feedback dat er een enorme rust ervaren werd.

Om inzicht te krijgen in de complexiteit van ernstige ziekten waar ik in mijn werk mee te maken krijg ging ik (massage) cursussen volgen en werd ik uiteindelijk toegelaten bij het Instituut voor Massage bij Kanker om een HBO opleiding te volgen. Inmiddels mag ik me oncologisch massage therapeut noemen. 

Massage bij stress

Deze massages beperken zich niet alleen tot mensen met de diagnose kanker, maar ook mensen die zich in een stressvolle periode bevinden. Bijvoorbeeld een burn-out, een scheiding, overprikkeling door situaties die worden ervaren in de buitenwereld. Denk aan bijv. A(D)HD, aandoeningen binnen het autisme spectrum of mensen die de heftige gevolgen ondervinden van het leven met een narcistische partner of werkgever.

Veel hooggevoelige mensen lopen tegen bovenstaande situaties en personen aan, wellicht met als doel om weerbaarder te worden. Met ervaringen in bovenstaande situaties en personen en de gevolgen ervan ben ik als geen ander bekend maar heb me gestaag door die louterende perioden heen geworsteld. Nu zie ik ze als de meest waardevolle groeimomenten waarbij daarnaast duidelijk werd dat stress één van de meest ziekmakende factoren is waar we als mens mee te maken kunnen krijgen. Een moment van ontspanning, een stukje aandacht speciaal voor jou, kan je dan nét op andere gedachten brengen waardoor je een duwtje in de juiste richting krijgt en weer verder kan.

Massage bij kanker

Even met de deur in huis; ieder mens draagt kankercellen bij zich. Gelukkig herstellen de meeste van die cellen zich of gaan dood en worden door het lichaam afgevoerd (apoptose). Echter, onder bepaalde, ziekmakende, omstandigheden kunnen kankercellen zich ongeremd gaan delen waardoor bijvoorbeeld tumoren ontstaan.

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van het lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je de diagnose kanker krijgt, komt je direct in een medische achtbaan terecht, waarbij alle aandacht alleen gericht is op je ziekte en niet meer op jou als mens. Je wordt gezien als patiënt en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. Je kunt spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als ondersteuning bij kanker aan.

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden; voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest heeft behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker; massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Opleiding

In de opleiding Massage bij Kanker die ik heb gevolgd wordt o.a. aandacht gegeven aan: de soorten kanker, medicatie, contra-indicaties, medische basiskennis, anatomie, fysiologie, behandelmethodes, bijwerkingen, complicaties, symptomen, maar ook de psychologische kant van de ziekte. Deze brede opleiding is gebaseerd op een holistische visie; de mens wordt als geheel gezien, niet als patiënt of nummer.

Als massagetherapeut met specialisatie Massage bij Kanker ben ik lid van kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. Deze specialisatietraining is gegeven conform de Internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS.

Maak een afspraak

Massages stimuleren de bloedsomloop en zouden de afvoer van afvalstoffen activeren. Echter, hiervan is mogelijk sprake bij massages op spier- of bindweefsel niveau, bijv. deep-tissue of sportmassages.

Bij een lichaam dat in de stressmodus verkeerd en hard werkt om te helen, zoals bij ziekte, is het niet verstandig om het lichaam extra te belasten. Massages met een hoog druklevel worden in dat geval om die reden afgeraden.

Mijn massageruimte is rustig en warm en de massages die ik geef zijn traag en zacht waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Ik bied je een veilige bedding waarin jij en alles wat bij jou hoort, er mag zijn.

Ben je toe aan een moment voor jezelf, wil je even uit de situatie waarin je je bevindt, maak dan een afspraak voor een consult. Voorafgaand aan het consult stuur ik je een intakeformulier toe waarin je o.a. je wensen en klachten kan vermelden. Vervolgens maak ik een massageplan op maat. Dit is kosteloos.

Een consult boeken kan vanaf 15-7-2022 en duurt een uur. De kosten zijn 55 euro. Wil je liever ‘s avonds of in het weekend komen? Stuur me gerust een mail, er is veel mogelijk. Meld je alsjeblieft 24 uur van tevoren af bij verhindering.

Locatie: Veenendaal.

Graag tot ziens!

Warme groet,

Regina Breeschoten