Het verzwegen verhaal over kanker

‘Een wereldschokkend boek van historische betekenis’ 

aldus Davis Sim, arts – interventiecardioloog.

Prof. Peskin, schrijver van dit boek, wordt wel de grootste kwantum-voedingsdeskundige van deze tijd genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van kanker en voeding. In dit artikel licht hij de essentiele schakel in de cel-ademhaling toe, namelijk de juiste verhouding van omega 3 en 6 essentiële vetzuren.

Klik op deze link om naar de uitgever Succesboeken.nl te gaan

Het optimaliseren van de cel-ademhaling

Voor het optimaliseren van de cel-ademhaling zijn 5 zaken van belang:

  1. De juiste verhouding van essentiële vetzuren omega 3 en 6
  2. De afwezigheid van transvetten
  3. De aanwezigheid van alle essentiële aminozuren
  4. Een aantal specifieke mineralen
  5. En het reinigen en ontgiften van het lichaam

* Essentieel wil zeggen dat het lichaam deze stoffen niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze stoffen dus via de voeding of supplementen tot zich nemen.

Essentiële vetzuren, het belangrijkste wapen tegen kanker

Een gezonde celwand bestaat voor een groot deel uit de essentiële vetzuren omega 3 en 6 (in de verhouding 1:1 tot 1:2). Deze juiste verhouding van omega 3 en 6 trekt zuurstof in de cel aan en zorgt voor een optimale cel-ademhaling van tegen de 100%.

Echter, door de huidige landbouwmethoden is omega 3 bijna volledig uit onze voeding verdwenen. Daarvoor in de plaats eten mensen nu vaak bewerkte/verzadigde vetten, de zogenaamde transvetten. Deze verharde vetten nemen in de celwand de plaats van de onverzadigde vetten in en kunnen GEEN zuurstof ademen. Daarmee hebben ze een desastreus effect op de gezondheid. Volgens Peskin is de primaire oorzaak van kanker dan ook zuurstoftekort in de cellen.

De afname aan met name omega 3 en het eten van transvetten zijn de belangrijkste twee oorzaken van de toename aan kanker in deze tijd, aldus Peskin. Voor een optimale cel-ademhaling dien je alle transvetten uit je voeding te schrappen en dien je extra omega 3 tot je te nemen. Hennepzaadolie kent de volgende verhouding omega 3 en 6 vetzuren: 22% en 45-60%, de meest optimale verhouding die er te vinden is in een, enkelvoudig, natuurproduct. Lijnzaadolie is overigens ook een goede bron voor omega 3 verzuren met 55%, het percentage omega 6 is 20%. 

Neem elke dag 3-6 gram omega 3 en 6 vetzuren in de verhouding 1:1 of 1:2. Je kunt dit bereiken door gelijke delen onverhitte biologische lijnzaad- en hennepzaadolie (een aanvulling met pompoenpitolie is aan te bevelen i.v.m. juiste verhouding vitaminen/mineralen/aminozuren) te mengen en daar dagelijks maximaal een dessertlepel van te nemen.

Let wel : Vaak wordt visolie aangeraden om dit te bereiken, maar vis bevat met name derivaten van omega 3 en niet of nauwelijks de pure omega 3 die je nodig hebt om de cel goed te laten ademen (dit is een veel voorkomende verwarring in de aanbevolen kankerdiëten!). Daarnaast is visolie vaak verontreinigd door gifstoffen, zoals zware metalen (bijv. kwik), PCB’s en dioxinen. Vervang visolie dus door biologische hennepzaadolie en/of lijnzaadolie, dit zijn de beste bronnen van de pure omega-3 vetzuren die je nodig hebt.

Mocht je overwegen CBD olie aan te schaffen, neem dan bij voorkeur rauwe CBD olie op basis van biologische hennepzaadolie. De CBD olie kan je eventueel mengen met lijnzaadolie/pompoenpitolie, of wellicht gemakkelijker en goedkoper, laat een uniek product op aanvraag maken.

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.