Biologisch hennepblad 500 gram (gedecarboxyleerd, grof)

137.61 inkl. BTW

Biologisch hennepblad afkomstig van een vooraanstaande hennepteler die bij de teelt geen gebruik maakt van pesticiden of herbiciden aangezien hennep insectwerend is en hennep onkruid overwoekerd waardoor deze middelen overbodig zijn. (Type Cannabis Sativa Futura).

Het hennepblad (grof) is geschikt voor meerdere doeleinden, onder andere:

* Olie: let op: vernieuwde gebruiksaanwijzing op (anders dan de YouTube video) in verband met nieuwe voorraad hennepblad: giet 1 liter hennepzaadolie  (olijfolie kan eventueel ook maar raden wij niet aan ivm minder werkzame stoffen) in een weckpot van 1,8 liter. Voeg hierbij slechts 100 gram hennepblad bij en zorg dat dit onder het olieniveau blijft. Zet het op een warme/zonnige plek, bijv. de vensterbank en schud dagelijks goed om. Na een maand (tot max. 3 maanden) is je olie klaar en kan je het zeven middels een zeepzakje of kaasdoek (zie webshop). Vul vervolgens pipetflesjes of de lege oliefles. De olie en/of overig blad kan ook vochtvrij in de vriezer bewaard worden. Zelf olie maken is nu nog gemakkelijker én goedkoper! Klik hier voor de gebruiksaanwijzing.

* Warme thee: schenk nooit kokend water direct op het blad maar laat het afkoelen tot een temperatuur van rond de 80 graden. 

* Cold brew iced tea: de nieuwste trend en niet alleen in de zomer! Kijk hier het recept en tips.

* Hemp latte: verwarm 250 ml (plantaardige*) melk in een pannetje en voeg ong. 5 gram hennepblad toe. Laat dit 5 minuten trekken, niet koken. Giet het mengsel door een zeef en vang dit op in een melkschuimer. Schuim de melk op en giet het in een mok. Voeg naar smaak honing of (agave)siroop toe. En maak het af met een snufje kaneel. Cocoon & relax op je bank de komende herfst- en winterdagen!  

* Onze voorkeur is Oatly. De enige volromige plantaardige melk in donkerblauw pak (niet de lichtblauwe!) in het koelvak van een aantal supermarkten (meeste AH’s en Jumbo’s).

* Cannolator: volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant

Bij opening kan het donker en koel bewaard worden in een afgesloten pot of in de vriezer, mits vochtvrij.

Artikelnummer: PH1000 Categorie:

Beschrijving

 

 

Extra informatie

Gewicht 500 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.