Hennep natuurset lijkwade

652.00 incl. BTW

Onze Natuurset is speciaal ontwikkeld voor een betaalbare Groene uitvaart. De set bestaat uit de biologische Hennep lijkwade en de duurzame Bamboe baar.
LET OP: Sommige crematoria stellen bij het gebruik van een inschuifplank verplicht.

Accessoires:

Sluiting lijkwade
Lijkwade kussen

Hennep lijkwade

De Hennep lijkwade is gemaakt van een grove hennepstof. Hennep is een milieuvriendelijk product dat van zichzelf een beige aardetint heeft: donker ecru. De grove weefmethode maakt dat het materiaal mooi gedrapeerd kan worden. Wanneer de Hennep lijkwade dichtgeslagen wordt heeft deze een mooie natuurlijke uitstraling.

 

Bamboe baar

De Bamboe baar is een milieu- en natuurvriendelijke opbaarplank. De baar is gemaakt van bamboestokken die aan elkaar zijn gevlochten met Rotan, een liaan die afkomstig is uit Indonesië. Deze opbaarplank heeft voor crematies een extra inschuifplank nodig.

 

Zelf inwikkelen

In de drukte die de dagen van verwerking met zich mee dragen zijn intieme momenten soms zeldzaam. Deze momenten zijn echter het meest waardevol. Het zelf inwikkelen van een lijkwade kan zo’n moment zijn. Dit is een handeling die vaak ervaren wordt als een dierbaar ritueel. In de wikkeldoek kunnen dan persoonlijke aandenkens worden gestopt.