Pure Hemp 100 gr (blad en top, grof)

13.76 inkl. BTW

Biologisch hennepblad, geoogst van het bovenste gedeelte van de plant. Afkomstig van een vooraanstaande hennepteler (Hempflax) die bij de teelt geen gebruik maakt van pesticiden of herbiciden aangezien insecten hennepwerend zijn en hennep onkruid overwoekerd waardoor deze middelen overbodig zijn. Het is een mix van de typen Ferimon, Felina en Fedora vol met werkzame stoffen.

Het hennepblad (mix van grof en fijn) is geschikt voor meerdere doeleinden, onder andere:

* Warme thee: schenk nooit kokend water direct op het blad maar laat het afkoelen tot een temperatuur van rond de 80 graden. 

* Cold brew iced tea: de nieuwste trend en niet alleen in de zomer! De werkzame maar vluchtige terpenen worden behouden door de unieke manier van bereiding. Kijk hier het recept en tips.

* Hemp latte: we zijn bezig om de lekkerste smaakcombinaties te creëren.

* Cannolator: volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant

*Olie: let op: vernieuwde gebruiksaanwijzing op (anders dan de YouTube video) in verband met nieuwe voorraad hennepblad: giet 1 liter olijf- bij voorkeur hennepzaadolie in een weckpot van 1,8 liter. Voeg hierbij zoveel hennepblad bij en zorg dat dit onder het olieniveau blijft. Zet het op een warme/zonnige plek, bijv. de vensterbank en schud dagelijks goed om. Na een maand is je olie klaar en kan je het zeven middels een zeepzakje of kaasdoek (zie webshop). Vul vervolgens pipetflesjes of de lege oliefles. De olie en/of overig blad kan ook vochtvrij in de vriezer bewaard worden. Zelf olie maken is nu nog gemakkelijker én goedkoper!

Dit product wordt vacuüm verpakt  geleverd zodat het verstuurd kan worden met brievenbuspost en kosten worden bespaard (zie 2e afbeelding). Bij opening kan het donker en koel bewaard worden in een afgesloten pot of in de vriezer, mits vochtvrij.

 

Uitverkocht

Beschrijving

Biologisch hennepblad, geoogst van het bovenste gedeelte van de plant. Afkomstig van een vooraanstaande hennepteler die bij de teelt geen gebruik maakt van pesticiden of herbiciden aangezien insecten hennepwerend zijn en hennep onkruid overwoekerd waardoor deze middelen overbodig zijn. Het is een mix van de typen Ferimon, Felina en Fedora vol met werkzame stoffen.

Het hennepblad (grof) is geschikt voor meerdere doeleinden, onder andere:

* Warme thee: schenk nooit kokend water direct op het blad maar laat het afkoelen tot een temperatuur van rond de 80 graden, zo blijven de vluchtige werkzame stoffen het meest behouden. 

* Cold brew iced tea: de nieuwste trend en niet alleen in de zomer! De werkzame vluchtige terpenen worden behouden door de unieke manier van bereiding. Kijk hier het recept en tips.

* Hemp latte: zet warme thee op de wijze als hierboven beschreven. Schuim melk op en giet dit bij je thee. Voeg eventueel naar smaak zoetstof bij (bijv. honing/agave siroop). Na veel plantaardige melksoorten te hebben geprobeerd waarvan we er geen enkele lekker vonden heb ik Oatly ontdekt…. echt geweldig! Verkrijgbaar in het koelvak van (nog niet alle) supermarkten. 

* Hennep kefir: maak je eigen punch/cocktail als volgt; als basis maak je eerst cold brew iced tea. Vervolgens maak je hiervan waterkefir (zie www.kefir.nl). Voeg hieraan siroop toe, bijvoorbeeld van Karvan Cévitam (bij voorkeur 0% suiker) of van Monin bijv. Carribean Rum (=alcoholvrij maar met echte rumsmaak) . Giet het in een leuk (cocktail)glas en leg er een kers/framboos/druif in aan een cocktailprikker en als je hebt een blaadje munt. Bewaar het koel en je hebt een heerlijk verfrissende én gezonde (fris)drank.

* Cannolator: volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

* Olie: let op: vernieuwde gebruiksaanwijzing op (anders dan de YouTube video) in verband met nieuwe voorraad hennepblad: giet 1 liter olijf- bij voorkeur hennepzaadolie in een weckpot van 1,8 liter. Voeg hierbij zoveel hennepblad bij en zorg dat dit onder het olieniveau blijft. Zet het op een warme/zonnige plek, bijv. de vensterbank en schud dagelijks goed om. Na een maand is je olie klaar en kan je het zeven middels een zeepzakje of kaasdoek (zie webshop). Vul vervolgens pipetflesjes of de lege oliefles. De olie en/of overig blad kan ook vochtvrij in de vriezer bewaard worden. Zelf olie maken is nu nog gemakkelijker én goedkoper!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere toepassingen, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Dit product (Pure Hemp) dient als basis voor de andere mixen die in onze webshop staan (Rebel ‘n Rose, Lovin’ Lavender en Flower ‘n Power). Het wordt vanwege de volumineuze eigenschap vacuüm verpakt zodat het met de brievenbuspost verstuurd kan worden waardoor verzendkosten worden bespaard. Bij opening kan het donker en koel bewaard worden in een afgesloten pot of in de vriezer, mits vochtvrij.

 

Extra informatie

Gewicht 100 g
Afmetingen 30 × 20 × 4 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.