Hennep (zonne)brillen

145.00 incl. BTW

Uniek! De eerste hennep zonnebrillen zijn een feit; Hemp Eyewear is de eerste fabrikant die deze zeldzaam mooie brillen van hennep met de hand maakt in een kleine werkplaats in Edinburgh. Met de configurator kan je je favoriete montuur passen en bestellen.

Duurzaamheid en kwaliteitsontwerp zijn waar het bij Hemp Eyewear om draait. Hennep is niets nieuws, ooit een populair materiaal voor touw, brandstof, voedsel en kleding, verliet onze samenleving langzaam ten gunste van katoen en later op olie gebaseerd plastic.

Het team van Hemp Eyewear gelooft dat de eerste uitdaging bij het bouwen aan een duurzame wereld is om bestaande natuurlijke hulpbronnen op nieuwe manieren te gebruiken en om onze denkwijze over consumentisme te veranderen om die nieuwe visie waar te maken. Toen ze 6 jaar geleden hennep ontdekten, werden ze verliefd op het materiaal en zijn lange geschiedenis.

Hennep is een geweldige plant. Het heeft nauwelijks water nodig om te groeien. Het kan groeien op slechte grond, in diverse klimaten, en kan worden gekweekt zonder het intensieve gebruik van pesticiden. De vezels zijn sterk, licht en perfect voor brillen.

Daarom hebben ze besloten om ‘s werelds eerste brillen van hennep te maken en deze weer in de schijnwerpers te zetten. Ze willen de wereld laten zien dat we al veel van de dingen hebben die we nodig hebben om een ​​duurzamere samenleving op te bouwen.

De monturen zijn sterk en licht, ze gebruiken geen fossiele brandstoffen, ze zijn ethisch handgemaakt door Hemp Eyewear, en eenmaal voltooid zien ze en het materiaal eruit als niets vergelijkbaars. De scharnieren zijn degelijk waardoor het een bril voor het leven is.

Alles aan deze brillen is onconventioneel. Het materiaal. Het proces. Het ontwerp en de uitstraling. Als jij iemand bent die de dingen anders ziet, is Hemp Eyewear iets voor jou.

Hempcare:  lees hier over reparaties voor het leven en het recyclebeleid