Hennep en milieu

Hennep, dé grondstof voor de nieuwe wereld

Regenwoud

Wubbo Ockels zag vanuit zijn ruimteschip door de jaren heen al dat het regenwoud in een rap tempo ging verdwijnen. Geen wonder dat hij in zijn laatste videoboodschap een hartenkreet uitte dat we de aarde moeten zien te redden omdat het anders echt fout gaat. Het regenwoud neemt gemiddeld 2x meer CO2 op dan een Europees bos, (afhankelijk van de dichtheid van beplanting en soorten bomen (loof-/naaldbos)) en heeft daarmee een grote invloed op ons klimaat. Lees in de subpagina ‘Regenwoud’ meer hierover. Hennep kan het regenwoud uiteraard nooit vervangen maar kan een deel van de verloren taak overnemen om de negatieve gevolgen voor het klimaat te beperken; het neemt namelijk 25x meer CO2 op dan een bos van dezelfde afmeting.

Plastic eilanden

De zeeën slibben dicht met ons eigen plastic afval. Door stromingen wordt dit afval verzameld en inmiddels hebben zich hierdoor op 5 verschillende plekken plastic eilanden ontwikkeld in onze oceanen. Dit plastic zal altijd in het water blijven omdat het simpelweg niet af te breken is. Lees meer in de subpagina ‘Plastic eilanden’ wat hennep hierin kan betekenen.

Drinkwater

Door vergrijzing van onze samenleving en het daarmee gerelateerde gebruik van medicijnen wordt de kwaliteit van ons drinkwater ernstig bedreigd. De komende 40 jaar wordt een toename van medicijngebruik verwacht van 37%. De chemische bestanddelen in medicijnen zijn eenvoudigweg niet volledig uit het water te zuiveren. Veel mensen worden door stress en milieuvervuiling ziek. Tegenwoordig wordt 40% van de bevolking geconfronteerd met de ziekte kanker. Lees op de subpagina ‘Drinkwater’ wat medicijnen en andere chemicaliën met ons drinkwater doen.

.

button milieu

Door hennep toe te passen in onze productieketen creëren we een hele nieuwe economie en daarmee een totaal nieuwe wereld !